Saturday, July 16, 2011

aLhAMduLiLLah...

Mmang lega dalam ati nie bile dah tahu dapat sambing mane belajar nie. Berdebar bukan main giler la nak cek uPu xdi. Kire sumer dah selamat dan aku pon dapat sambung belajar kat UitM. Mmang aku x duga dapat u lain coz aku nie pointer aku x brape nak bagus, so mmang alhamdulillah la aku dpat sambung kat uiTM gak. n buat mase yang same gak, aku pikir dalam2 yang aku takkan ulang kesilapan lama aku.....

nak taw pe yang aku silap frst time belajar kat uitm dulu, sampai pointer aku dapat rendah?? aku nie bukan la sorang budak yang pemalas, kire time aku stady tu ok je, yang jadi silapnya time test, test nie bukan yang final exam tuh, nie yang 10-20 markah je. yang test nie aku jawab lebih kurang je, jadi yang markah aku pon lebih kurang gak la, mula2 mmang aku xterasa pe yang kaitan test nie ngan final exam aku, awl2 lagi lecturer dah bagitaw format universiti nie lain dah dari yang sekolah, time skolah aritu leh la aku skor yang final exam sebab sumer markah ade kat situ, nie dah jadi sistem lain dah nie, jadi 50-50, sape yang masuk u tahulah pe mnde nie, malas aku nak terang pepanjang bab nie,

mula2 aku masuk u kire aku enjoy jela. tapi xdela enjoy smpai lupa diri lak, kire njoy sikit2 je, yang test tu mula2 aku ingat sekadar nak test kite pasal satu2 bab tu je, so aku pon main tibai jela jwapan nyer, yang jadi masalah nyer bile nak final exam, lectrer suruh kire sume mrkah yang 50 prcent tu n tgok la dapat berapa, kalau tggi boleh la dduk relax time final, xpi kalau markah macam aku nie, separuh pon  xsmpai, mmang susah  la nak jwab final nnti, mmang kire buat yang terbaik giler2 tahap cipan nak kasi backup balik mrkah yang rendah tu, time nie mmang gelabah giler la weh...

nak pikir pasal final lagi, pasal markah rndah lagi, klau xlulus nak kene repeat paper pulak, kan dah byak krja kene buat tuh,, xpasal2 kene double kat situ..  

kat sini aku nak  bgitaw pasal pengalaman aku nie je. n aku nak ngitaw kat diri aku sendiri jgan ulangi kesilapan bodoh macam nie lagi... kalau aku pikir balik mmang terasa aku nie bangang sgat. kenapa la buat cenggitu.... 

pada aku, lepas dapat tahu yang aku nie buleh sambung belajar kat uitm, aku rase sgat epy, yela kan, sape yang x hepy dpat sambung belajar lagi... so bile pluang dah terhidang kat depan mate aku neiii, kompen aku kene rembat cukup2, t takdelah aku lak yang susah kemudian ari....

kepadaMU ya ALLAH... aku panjatkan kesyukuran...........ALHAMDULILLAH

4 comments:

harrazdani said...

tahniah....semoga terus berjaya

p/s : ada typo dibarisan pertama sambing ...instead...sambung.

liyana nana ♥ said...

edi , uitm mne ?

zulhaidi said...

baru aku prasan la... tu la...aku nie main tulis jew pe yang masuk dlam kpala otak aku nie.. main tkan je kyboard....



yana: bulih uitm salam...

ILA HonEyBuNNy said...

alhamdulillah...

buat yg terbaik yer...

study awal tu penting...jika kita usaha...kita dapat...insyaAllah...

assalamualaikum...enjoy my blog k..tinggalkan jejak korang :)senang aku buru korang balik..hehe