Friday, July 22, 2011

hacK fesBUk????

aku ade la chating ngan kawan aku nie. budak pompuan, aku nyampuk kat wall dye, tgok mcam ade masalah besar jew... then aku nyampok la. pastu trus dya ajak chting... mmang besar la masalah dya...dya bagitaw yang fB dya ade orang hack, main ambik pic dlam fB n siap ugut lagi. nak sebar pic tu kalu xlyan ke mamat giler sorang nie. ade jgak orang manusia gune pic ugut, nak sebar pic ngarut, siap kate nak edit lagi. lepas aku tnya bebanyak kat mmber aku nie, aku rase yang fB dya nie bukan kene hack, xpi mamat sekor nie yang aku rase la jadik frend mmber aku nie jgak, mnat kat mmber aku kot, smpai siap main ugut lagi...curik sumer pic mmber aku nie n bgitaw kot yM yang dya dah curi sumer pic n ugut nak sebarkan................

so apee crita mamat nie. xde kijew lain ker nak buat kat orang macam tuh. kalaulah mak dye kene macam tuh. gelabah tahap giler babi la aku rasa. mula la nak nyumpah orang, marah kat orang. tu la jgak yang mmber aku rase, senang2 je nak main ugut orang. mmber aku nie ade la warning kat dye. xtakot TUHAN ke ugut orang macam nie. boleh dya jwab tak takut. pe mamat nie ingat dya nie xmati ker?? hidup slamanya ker??
sedar la skit kalau nak cakap mcam tu...

and pasal nie jgak aku nak turunkan nasihat sket kat mmber2 aku especially pompuan a.k.a kaum hawa:

1. korang JANGAN la uploadkan gambar korang... xkire la pic tu korang gedik ke, ape ker, asalakan ade muke korang, kalau nak share pon,  kan boleh pilih sape friend korang yang korang nak kasi tgok
2.aku taw la korang nie budak2 yang comey2 sumer, ramai yang nak add korang, konon la nak kenal jew.... xpi korang xkenal gak kan. nak suruh orang lain tgok yang korang nie femes giler smpai frend beribu orang.. aku brani kerat jari la kalau korang kenal sumer frend korang yang smpai beribu tuh.. betol x pe yang aku cakap nie.. dalam beribu- ribu tuh... ade la 500++ yang korang betol2 kenal.. btol kan
3.korang kalau nak approve orang yang nak kawan ngan korang tuh, make sure yang korang kenal la skit sape orang yang korang nak approve tuh, bukan pe, aku tahu ramai yang main apprve je... kawan la katakan... mmang btol tapi cuma nak suruh hati2 sket... kekadang ada la sorang yang mmang ade niat jahat.... nak copy pic korang ker... pastu mula la nak main ugut2...
tu jela yang aku nak bebel sket kat korang kwan2 aku yang ade muka ala2 princess gituuu...bukan pe, yang kene korang jugak nanti, bukan orang lain daa... tu yang nak pringat kat sini sket tuh... takot ade perkara yang sama berlaku kat kawan aku nie, berlaku gak kat korang, kate orang, mencegah sebelum kene.... ok

3 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

takoot lak bila baca entry neh..

bahaya skrg neh kan...dulu ada jugak org curik gambar n konon2 ngaku dia..faker btol la...

ken hati2 lah..thanks info..

an13yz said...

nice one zul!!

Mirza Huda said...

minta share ya!!

assalamualaikum...enjoy my blog k..tinggalkan jejak korang :)senang aku buru korang balik..hehe