Thursday, July 28, 2011

buat si gadis bertudung !!!

semalam aku ke shah alam. pegi amik transkip asasi aku nie, dah setel semua hal yang berkaitan, pegi la aku n kwan2 nie jalan-jalan kat Mid valley... bagitau kat aku sape yang xkenal Mid tuh..popular kat kL tuh. jgan kate xkenal la weh... ok... nak aku jadikan satu cerita kat sini..sekadar aku berkongsi dengan korang-korang semua pasal hal ini.. lau ade yang marah tuh... marah jela weh...xde nyer aku nak amik kesah...

critanya biarlah aku bermula dengan aku n kengkwan aku nie, jalan2 merayap dalam mid tuh, dari satu tngkat k satu tingkat, dduk pusing-pusing dalam Mid.. biase la kan mata seorang lelaki tgok pompuan-pompuan yang lalu lalang kat depan mate tuh.... aku tak kesah la kalau pompuan MELAYU yang FREE HAIR jalan2 ngan balak diorang. mmang aku dah tak kesah dah pasal sumer tuh....pegang sane, pegang sini, mende yang dah biasa berlaku dah kat kL tu kalau main pegang2 ngan pakwe memasing.... KAPEL la katekan...xgitu ker korang...

yang aku nak story dari tadi nie pasal sorang perempuan melayu bertudung, cantik orangnya, putih kulitnya... mmang sedap mata memandang... tapi yang aku tak puas ati kat sini KENAPA jalan2 ngan pakwe tu pegang tangan??? siap2 manja2 lagi.. tu baru sorang yang aku nampak kat Mid... x lagi aku usha yang lain...
kenapa nak dipegang tangan tu mase berjalan..... aku mmang respect giler la cara dia berpakaian.. aku salut habis tapi yang xsedap mata memandang tu elok je pegang tangan.. manja2.... kalau setakat pompuan free hair tu aku xkesah la... dah mmang dia yang tayang body n segala mak nenek kat orang lain.. xde la aku nak amik kesah sngat...  nie budak pompuan bertudung yang korang tgok pon mmang kompem sejuk mate memandang boleh jugak buat erkk??

ke bertudung tutup aurat tu syarat je bagi korang?? aku pon xthu la nak kate pape lagi nie... pandangan aku kepada pompuan bertudung dah jatuh dah...merudum trus... p aku respect la kat korang yang masih syangkan  diri korang tuh.. masih tahu sape korang yang sebenarnya..

setiap manusia ade buat kesilapan tapi selagi korang bernafas...pintu taubat xkan tertutup buat korang... still ade mase lagi buat korang dan juga aku nie..memohon ampun dari NYA..

11 comments:

fatyn rozel said...

mana tahu tu suami dia.haha

zulhaidi said...

boleh beza la suami k boyfrend~~~

fatyn rozel said...

apa bezanya?

zulhaidi said...

beZa??

llaki tu pon aku nampak macam budak lagi... sah2 aku rase pakwe...

laki bini dngan kapel lain...

ILA HonEyBuNNy said...

perempuan sekarang..

jatuhkan maruah kaum perempuan ja kan...jalan2 pgg tgn..kalau dah kawin xpela...orang dah kawin pun xgitu bila di luar rumah...

nazira said...

Ala suami isteri kot.. berbaik sangka je la lau kita x pasri.. t kan menimbulkan fitnah pulak,, hu3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

zulhaidi said...

btol gak tuh.....

berbaik sangka la yup...

kan dah nak rmadhan nie...

so....

jauhkan diri dengan perkara2 yang

boleh batalkan pose yup...

teha said...

dh selalu nmpk org camtu.. hurmm,.

cheqwa said...

kiranya dont judge buku by its cover.hihi.. ^_^

Mirza Huda said...

minta share!!! tpi mungkin tu suami dier ke..

zulhaidi said...

ramai yang komen kate suami istri...

xoi bagi aku la ...

xmungkin sebab muda lagi...

cam bdak skolah jew takpun plajar u...

assalamualaikum...enjoy my blog k..tinggalkan jejak korang :)senang aku buru korang balik..hehe