Sunday, July 31, 2011

ramadhan berkunjung tiba :)

 skejap je aku rase mcam smalam baru pose yang tahun lepas punyer.... tup-tup dah nak pose balik.. sesaje je nie aku nak buat sedikit ucapan salam ramadhan nie

kepada kwan2 blogger yang bnyak support aku sepanjang mase aku start blogging nie... aku epy ngan korang yang datang kritik blog aku nie... aku taw yang aku nie bukan sempurna sangat nak tulis... cuma apa yang aku kongsikan kat sini tak lebih sekadar dari pandangan aku semata-mata... so aku harap ape yang ade salah silap aku nie...aku mitak maaf la yup.... 

erm..bebalik pade citer nak pose yang jatuh 30juLy nie... aku bersyukur yang aku dpat rasa lagi ramadhan thun nie insyaALLAH.... aku berharap ape yang kurang pada diri aku nie...sepanjang aku hidup 19 thun nie.. dapat aku perbaiki kekurangan dan kelemahan diri ini...

ramai yang mengambil iktibar sempena datangnya bulan yang penuh berkat nie... untuk berubah menjadi yang lebih baik daripada sebelumnya... mmang nampak satu niat yang ikhlas... aku ingat lagi pesanan ustaz aku "kalau nak buat mende baik...xperlu ambil masa yang lama, kalau boleh, percepatkan niat kamu itu"
so mmang xsalah la kalau ade sesetengah orang yang mengambil kesempatan bulan yang penuh berkat nie.. untuk berubah mnjadi yang lebih baik

kalau ade mmber kita yang mcam tuh.. nakberubah jadi yang lebih baik.. kene la kita support mmber kita tuh, nie tidak, ade sstengah orang yang mengejek mmber sendiri...buang tabiat la..ape la... patotnya kita support la mmber sorang ni.... kalau la kita berada pada tmpatnya...same la ape yang dia rasa.. baru kta tahu betapa peritnya...

kalau nak berubah mnjadi yang baik bukan senang..pelbagai dugaan dan cabaran yang ALLAH dah tntukan untuk kita menjadi yang insan yang mulia.. bukan senang kita nak lepas ujian tu tanpa ada keazaman yang kuat dan kkuh dlam diri nie.....

aku tgok dalam diri aku nie pon ade kekurangan yang perlu aku perbaiki sebaik mungkin walaupun aku tahu mmang susah...dan hanya kepadaNYA  kita boleh berharap...

so aku nak ucap selamat menyambut ramadhan kat kaki-kaki sweet blogger ok...
tanpa korang xdela aku...hehe..peace no war k... :)

3 comments:

APAN said...

selamat berpuasa la ye...harap penuh la thun ni... :)

pasal blog, aku cadangkan kalau ko x guna shortform.aku tengok, ko punya bahasa penulisan da ok ma...kalau ko ubah style ko jadi lebih formah sikit lagi ok kot.tanpa shortform x bermakna kita x boleh guna bahasa pasar.sebab aku start bloging dulu pun tulis ayat cam ko ni gak.skang ni menyesal ma.kalau ko xnak rasa penyesalan, better start ubah la slow2...bukan payah pun.tpi kalau ko lagi selesa ngan cara skang ni, teruskan...setiap mende yg kita buat ada kesan :)

oh...kalau komen xpe la.jngan la skema sngat.haha...

zulhaidi said...

to brader APAN:

pasal blog nie insyaALLAH akan aku improve dari semasa k semasa...

mmang aku nak buat formal psal sumer orang senang bace...

wokeh bro apan... :)

m!Rm0_cha!yOk said...

Setiap yang baik itu datangnya dari Allah, manakala yang buruk datang dari hamba -Nya sendiri. :)Xde y perfect la kt dunia neh.. msti ade kurg n ade lebihnye.. Berubah ke arh y lebih baik.. bguih laa.. y pnting, niat kite.. oke la tuee.. ^^ bdw.. Selamat berpose jgk..!.. Hapi blogging..! ^^

assalamualaikum...enjoy my blog k..tinggalkan jejak korang :)senang aku buru korang balik..hehe