Sunday, November 27, 2011

Juz want to say…

Sebenarnya aku pon xtahu ape kene dngan aku nie…

Rindukan seseorang???

Hahaha…. Maybe kot…

Hati aku skarang nie xberape nak tenang….

Jiwa aku kacaw… msej aku pon dy x blas…

Mungkin aku ade buat silap kat dy

Smpai dy pon xnak layan aku lagi

Semuanya tinggal misteri bagi aku

Saturday, November 26, 2011

sekian lama aku menyepi

Ppertamanya aku nak ucapkan salam kepada kengkorang yg semua yang sudi jenguk2 kat blog aku yang tak macam rupa blog dah nie. Lame dah aku menyepi tanpa posting, tapi tak kesah la kan, bukan blog yang tip top. Juz sekadar blog suka2 je.

Hari ni aku gagahkan masa aku untuk update blog aku yang mmang dah lame aku tggalkan nie... Mmang aku xda masa nak main update2 nie. Walaupun banyak yang aku nak kongsi ngan korang sumer... kawan2 aku dalam dunia maya nie...tapi mase yang terhad untuk aku ngadap laptop n on9. Ingat aku xde kijew k nak main update blog... Mmg bZ giler bile dah blaja kat u ni... Mase yang ade pon better aku main game ilangkan tensen blaja aku nie... Lau boleh kire mmg xcukup kalkulator la....

Sejak aku masuk u.. Dah berkurang mase aku nak on9 update blog yang aku sayang2 kan nie. Mmang susah btol nak update blog... Dah berapa kali aku tukar setting blog kasi lawa n cntik n comey. Pe yang aku  harapkan cuma blog nie akan terus hidup bersama2 aku sepanjang hayat aku dikandung badan. Dan aku mengharapkan yang terbaik yang boleh aku kongsi dengan korang semua. Tak kesah la pasal ape bende p aku akan cuba constantkan mase aku untuk update blog nie..

Tu je yang mmpu aku sampaikan pada pagi yang indah kat TERENGGANU :)

Wednesday, September 21, 2011

bZ je memanjang

salam wat korang kaki2 blogger sekalian...
dah lame aku rase tak update blog aku nie..

dah masuk u...so kijew pon start la memanjang...
sampai takde mase nak on9...
sekali skala tu bolehlah online tapi xbleh lame2...
nak kene tumpu mase kat blaja plak nie...
idea nak tulis blog belambak tapi mase lak yang takde
time aritu mase belambak tapi idea lak kering kontang..
memang vice versa la hidup nie

so stakat aku hidup kat shah alam nie mmang banyak la ragam orang aku tgok
memacam...
nak je aku kongsi kat sini tapi xde mase nak tulis blog...
ti la aku cari mase nak tulis pasal semua bende nie...
cam sedap je kongsi kan.... huhu
k la...aku mmang xde mase langsung nak main update blog nie...
mgkin bile tiba mase yang sesuai nanti aku akan update blog aku nie cari smasa k semasa...
wasalam :)

Saturday, September 03, 2011

raya:kenangan aidilfitri '11

salam aidil fitri :)

dah lame aku tak ngepost kat blog aku nie
entah kenapa tetibe je rase diri nie bizi semacam je
padahal takde la bizi mane aku rase

memula sekali aku nak ucapkan salam lebaran kat semua blogger2 yang ade kat malaysia nie
walaupun ari nie dah masuk raya ke 5 tapi aku still nak ucap gak 
raye kan sebulan... tak gitu???

tahun nie gak umah aku ade buat open house...
dah lame aku rase tak buat open house nie
dlam 3 4 thun sudah....
thankz sesangat kat member2 yang sudi hadir tuh
yang tak datang umah aku tuh... kecik ati :(
haha... xdela... gurau je ... mungkin korang ade hal pnting kot mase tuh..
dngan open house gak nie... boleh la aku jumpe ngan member2 lame aku
dan jimat gak la aku nie tak yah kasi duit raya coz sume dah besar2.. haha :)

pasal duit raye lak mmang tahun nie poket aku xberisi langsung
ingat boleh la jgak macam tahun lepas ...
kering tahun nie...
al maklum lah sumer dah besar panjang...
bajet lak untuk budak2 bawah umor... 
aku tak sampai lagi 20.....
kire muda lagi la aku nie kan??
xde rezki duit raye nak buat camne kan.....

tapi ade satu kesah nie buat aku n mmber2 aku sakit la jgak hati nie..
mmber buat open house tapi time datang beraya kat umah sorang nie
boleh plak mmber nie kuar ngan awek... 
wah bro !!!! dah la terserempak tgah jlan ke umah dia nie
boleh lak dia nie tak patah balik tgok mmber2 yang datang beraya kat umah
kate open house !!!!
ingat dye telefon ke ape lepas tuh... xde jgak...
kitorang gak yang telefon tnye dia... 
mmang dah panas ler mase tuh...
pi nak buat camne... syap ajela...
dah la parking muto dalam kwasan umah... ramai lak orang mase tuh
mmang malu ler start muto pusing balik...
abih satu umah tgok... tapi buat tak tahu jela....

"awek lebih penting dari member..."

"mase susah kawan yang dicari...mase senang awek yang pertama.... "

nie yang aku tak suke skali neh....
tu jela yang aku boleh kate kat mmber aku sorang nie
kalau macam nie la kwan... tak tahu la aku nak kate :(

malas la aku nak bebel mende yang tak penting kat sini...
so kat sini aku nak ucap slamat hari raya maaf zahir batin kat semua kawan2 aku
baik yang mengenali aku mahupun xkenal....

ampun maaf dipinta 
salam eidul fitri kat korang :)


Friday, August 26, 2011

bF main rugby???

orang kate cinta nie mcam permainan je kan
yela kan..cube tgok nie
status yang mmber aku buat aritu dan status mcam nie mmang popular la :-

jangan cari BF yang main bola sebab dia akan sepak sepak kita
jangan cari BF yang main badminton sebab dia akan pukul-pukul kita
jangan cari BF yang main volleyball sebab nanti dia akan tampar-tampar kita
jangan cari BF yang main takraw sebab nanti dia akan timbang-timbang dan lipat kita

tapi carilah BF yang main RUGBY sebab nanti dia akan peluk dan sentiasa lindungi kita....


perempuan pikir BF yang main rugby akan slalu peluk n lindungi mereka...macam ni :-



mmang akan slamat la perempuan kan??


selalu lindungi dari orang "jahat"??
macam nie????


tapi kaum hawa tak tahu perkara sebenar yang berlaku....untuk ape mereka dilindungi???

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

kene passing2?? murah nyer pompuan tuh...

kene tendang macam nie???


macam nie???


ditendang???


macam nie pom ade???

lepas puas kaum lelaki buat macam tu kat kaum hawa... dworang akan celebrate lak...

celebration???
macam2 gaya ade...



lepas main tendang2 n passing


puas ati??
memang seronok la kalau dapat BF sorang player rugby kan.... 

NOTA KAKI: bagus kalau dapat BF yang beriman, slalu pegi masjid.... xgitu k??? hahaha



Friday, August 19, 2011

giveAwaY raYA peLanGi



salam ramadhan yang ke19
nie kali pertama aku join GA dari rakan blogger...
entah kenapa rase tertarik nak luang mase sket karang entry nie...
mungkin cik pelangi yang  coMeL  nie kot.... hahaha


nak citer pe pasal PELANGI yup..
pelangi nie aku nak describekan sebagai suatu yang unik bagi aku coz smpai skarang aku tgOk pelangi ni mmang coMel

pelangi bagi aku satu tanda tanya ??
pelangi bagi aku satu jawapan ??
pelangi bagi aku satu persoalan ??

aku paham yang mana pelangi ni 
angkara biasan cahaya matahari yang memancar pabila perginya hujan.
yang mana pelangi nie buat aku tertanya- tanya pasal kewujudannya selepas hujan
lalu aku berfikir lagi yang pelangi ini ALLAH datangkan untuk memberi senyuman kepada hambaNYA yang selalu mengingatiNYA.

ya..tu la yang aku fikir setiap kali aku melihat pelangi
datangya pelangi mungkin biasa bagi sesetengah orang
tapi bagi aku pelangi ni satu ciptaan yang memukau sanubari otak ku yang benak 

pelangi buat aku termenung....
kekadang senyum sendirian...
menghitung satu persatu warna yang ada....


ni yang aku dapat karang sket2 pasal pelangi yang slalu warnai langit umah aku..

so aku tag member la sorang  ekk..

EciK APAN

Saturday, August 13, 2011

OMG dan al-fatihah !!!!!

salam ramadhan yang ke 12
lame dah aku rase tak menulis dalam bulan ramadhan yang mulia nie
camne puase korang...stakat ie penuh ke tak???

terasa ade idea dalam benak otak pikiran aku nie nak berkongsi sedikit masalah dalam hidup nie
pertamanya pasal OMG. Isu ni dah banyak blogger2 terer bincangkan. Bukan pe, ramai orang especially remaja sekarang yang suke sebut OMG..Oh My God..... so aku nak tanye korang la, korang sebut je pandai tapi tak mmberi sebarang makna. Sepatutnya kita yang beragama Islam nie, sebut la YA ALLAH.... kan sedap bunyi dengar tuh..pahala pon dapat. Sebab ape aku kate macam nie, jika korang sebut OMG, aku tak rasa yang korang refer kepada ALLAH tuhan sekalian alam.... korang just mahu ikot trend sekarang yang suke sangat sebut. Ramai gak member2 aku yang suke sebut OMG. Sebolehya sebut la Ya ALLAH.... 

Satu lagi kat sini yang aku nak sebut sket nie pasal al-fatihah. kalau ade member kita yang post dalam fB pasal berlaku satu musibah seperti kematian la contohnye. otomatik la kan kita tunjukkan sedikit rase simpati kita kepada kawan kita tuh. Pastu tulis kat komen "al-fatihah"...  sejuk hati member kawan yang kita tulis macam tuh. Tapi bukan tu yang aku nak bagitahu sebenarnya. Lepas kita tulis al-fatihah tuh, berhenti seketika dan kita baca dalam hati dan sedekahkan kepada "si polan bin si polan" nie... baru la sampai hajat kita yang nak sedekahkan al-fatihah. tak gitu ker?? bukan pe yang aku rase.. macam jadi satu trend je tulis kat komen "al-fatihah"...tu memang tak salah xpi biarlah datang sekali dengan lafaznyer.  biarla dalam hati... tapi tak semua begitu kan, mungkin ade yang buat dan ade yang tak, tu aku tak tahu, sekadar kat sini aku ingin berkongsi....

aku tulis post nie pasal tergerak hati aku nak menulis pasal nie, entah kenapa pun aku tak tahu la. mungkin ade sesuatu yang tak kene kot pasal mende nie sekarang, kalau korang selalu sedekah kat korang al-fatihah, insyaALLAH time korang lak nanti ramai yang sedekahkan kat korang...

NOTA KAKI: hidup nie selalu ade silap...tak salah kalau kita beri teguran dan peringatan

Sunday, July 31, 2011

ramadhan berkunjung tiba :)

 skejap je aku rase mcam smalam baru pose yang tahun lepas punyer.... tup-tup dah nak pose balik.. sesaje je nie aku nak buat sedikit ucapan salam ramadhan nie

kepada kwan2 blogger yang bnyak support aku sepanjang mase aku start blogging nie... aku epy ngan korang yang datang kritik blog aku nie... aku taw yang aku nie bukan sempurna sangat nak tulis... cuma apa yang aku kongsikan kat sini tak lebih sekadar dari pandangan aku semata-mata... so aku harap ape yang ade salah silap aku nie...aku mitak maaf la yup.... 

erm..bebalik pade citer nak pose yang jatuh 30juLy nie... aku bersyukur yang aku dpat rasa lagi ramadhan thun nie insyaALLAH.... aku berharap ape yang kurang pada diri aku nie...sepanjang aku hidup 19 thun nie.. dapat aku perbaiki kekurangan dan kelemahan diri ini...

ramai yang mengambil iktibar sempena datangnya bulan yang penuh berkat nie... untuk berubah menjadi yang lebih baik daripada sebelumnya... mmang nampak satu niat yang ikhlas... aku ingat lagi pesanan ustaz aku "kalau nak buat mende baik...xperlu ambil masa yang lama, kalau boleh, percepatkan niat kamu itu"
so mmang xsalah la kalau ade sesetengah orang yang mengambil kesempatan bulan yang penuh berkat nie.. untuk berubah mnjadi yang lebih baik

kalau ade mmber kita yang mcam tuh.. nakberubah jadi yang lebih baik.. kene la kita support mmber kita tuh, nie tidak, ade sstengah orang yang mengejek mmber sendiri...buang tabiat la..ape la... patotnya kita support la mmber sorang ni.... kalau la kita berada pada tmpatnya...same la ape yang dia rasa.. baru kta tahu betapa peritnya...

kalau nak berubah mnjadi yang baik bukan senang..pelbagai dugaan dan cabaran yang ALLAH dah tntukan untuk kita menjadi yang insan yang mulia.. bukan senang kita nak lepas ujian tu tanpa ada keazaman yang kuat dan kkuh dlam diri nie.....

aku tgok dalam diri aku nie pon ade kekurangan yang perlu aku perbaiki sebaik mungkin walaupun aku tahu mmang susah...dan hanya kepadaNYA  kita boleh berharap...

so aku nak ucap selamat menyambut ramadhan kat kaki-kaki sweet blogger ok...
tanpa korang xdela aku...hehe..peace no war k... :)

Thursday, July 28, 2011

buat si gadis bertudung !!!

semalam aku ke shah alam. pegi amik transkip asasi aku nie, dah setel semua hal yang berkaitan, pegi la aku n kwan2 nie jalan-jalan kat Mid valley... bagitau kat aku sape yang xkenal Mid tuh..popular kat kL tuh. jgan kate xkenal la weh... ok... nak aku jadikan satu cerita kat sini..sekadar aku berkongsi dengan korang-korang semua pasal hal ini.. lau ade yang marah tuh... marah jela weh...xde nyer aku nak amik kesah...

critanya biarlah aku bermula dengan aku n kengkwan aku nie, jalan2 merayap dalam mid tuh, dari satu tngkat k satu tingkat, dduk pusing-pusing dalam Mid.. biase la kan mata seorang lelaki tgok pompuan-pompuan yang lalu lalang kat depan mate tuh.... aku tak kesah la kalau pompuan MELAYU yang FREE HAIR jalan2 ngan balak diorang. mmang aku dah tak kesah dah pasal sumer tuh....pegang sane, pegang sini, mende yang dah biasa berlaku dah kat kL tu kalau main pegang2 ngan pakwe memasing.... KAPEL la katekan...xgitu ker korang...

yang aku nak story dari tadi nie pasal sorang perempuan melayu bertudung, cantik orangnya, putih kulitnya... mmang sedap mata memandang... tapi yang aku tak puas ati kat sini KENAPA jalan2 ngan pakwe tu pegang tangan??? siap2 manja2 lagi.. tu baru sorang yang aku nampak kat Mid... x lagi aku usha yang lain...
kenapa nak dipegang tangan tu mase berjalan..... aku mmang respect giler la cara dia berpakaian.. aku salut habis tapi yang xsedap mata memandang tu elok je pegang tangan.. manja2.... kalau setakat pompuan free hair tu aku xkesah la... dah mmang dia yang tayang body n segala mak nenek kat orang lain.. xde la aku nak amik kesah sngat...  nie budak pompuan bertudung yang korang tgok pon mmang kompem sejuk mate memandang boleh jugak buat erkk??

ke bertudung tutup aurat tu syarat je bagi korang?? aku pon xthu la nak kate pape lagi nie... pandangan aku kepada pompuan bertudung dah jatuh dah...merudum trus... p aku respect la kat korang yang masih syangkan  diri korang tuh.. masih tahu sape korang yang sebenarnya..

setiap manusia ade buat kesilapan tapi selagi korang bernafas...pintu taubat xkan tertutup buat korang... still ade mase lagi buat korang dan juga aku nie..memohon ampun dari NYA..

Friday, July 22, 2011

hacK fesBUk????

aku ade la chating ngan kawan aku nie. budak pompuan, aku nyampuk kat wall dye, tgok mcam ade masalah besar jew... then aku nyampok la. pastu trus dya ajak chting... mmang besar la masalah dya...dya bagitaw yang fB dya ade orang hack, main ambik pic dlam fB n siap ugut lagi. nak sebar pic tu kalu xlyan ke mamat giler sorang nie. ade jgak orang manusia gune pic ugut, nak sebar pic ngarut, siap kate nak edit lagi. lepas aku tnya bebanyak kat mmber aku nie, aku rase yang fB dya nie bukan kene hack, xpi mamat sekor nie yang aku rase la jadik frend mmber aku nie jgak, mnat kat mmber aku kot, smpai siap main ugut lagi...curik sumer pic mmber aku nie n bgitaw kot yM yang dya dah curi sumer pic n ugut nak sebarkan................

so apee crita mamat nie. xde kijew lain ker nak buat kat orang macam tuh. kalaulah mak dye kene macam tuh. gelabah tahap giler babi la aku rasa. mula la nak nyumpah orang, marah kat orang. tu la jgak yang mmber aku rase, senang2 je nak main ugut orang. mmber aku nie ade la warning kat dye. xtakot TUHAN ke ugut orang macam nie. boleh dya jwab tak takut. pe mamat nie ingat dya nie xmati ker?? hidup slamanya ker??
sedar la skit kalau nak cakap mcam tu...

and pasal nie jgak aku nak turunkan nasihat sket kat mmber2 aku especially pompuan a.k.a kaum hawa:

1. korang JANGAN la uploadkan gambar korang... xkire la pic tu korang gedik ke, ape ker, asalakan ade muke korang, kalau nak share pon,  kan boleh pilih sape friend korang yang korang nak kasi tgok
2.aku taw la korang nie budak2 yang comey2 sumer, ramai yang nak add korang, konon la nak kenal jew.... xpi korang xkenal gak kan. nak suruh orang lain tgok yang korang nie femes giler smpai frend beribu orang.. aku brani kerat jari la kalau korang kenal sumer frend korang yang smpai beribu tuh.. betol x pe yang aku cakap nie.. dalam beribu- ribu tuh... ade la 500++ yang korang betol2 kenal.. btol kan
3.korang kalau nak approve orang yang nak kawan ngan korang tuh, make sure yang korang kenal la skit sape orang yang korang nak approve tuh, bukan pe, aku tahu ramai yang main apprve je... kawan la katakan... mmang btol tapi cuma nak suruh hati2 sket... kekadang ada la sorang yang mmang ade niat jahat.... nak copy pic korang ker... pastu mula la nak main ugut2...
tu jela yang aku nak bebel sket kat korang kwan2 aku yang ade muka ala2 princess gituuu...bukan pe, yang kene korang jugak nanti, bukan orang lain daa... tu yang nak pringat kat sini sket tuh... takot ade perkara yang sama berlaku kat kawan aku nie, berlaku gak kat korang, kate orang, mencegah sebelum kene.... ok

Saturday, July 16, 2011

aLhAMduLiLLah...

Mmang lega dalam ati nie bile dah tahu dapat sambing mane belajar nie. Berdebar bukan main giler la nak cek uPu xdi. Kire sumer dah selamat dan aku pon dapat sambung belajar kat UitM. Mmang aku x duga dapat u lain coz aku nie pointer aku x brape nak bagus, so mmang alhamdulillah la aku dpat sambung kat uiTM gak. n buat mase yang same gak, aku pikir dalam2 yang aku takkan ulang kesilapan lama aku.....

nak taw pe yang aku silap frst time belajar kat uitm dulu, sampai pointer aku dapat rendah?? aku nie bukan la sorang budak yang pemalas, kire time aku stady tu ok je, yang jadi silapnya time test, test nie bukan yang final exam tuh, nie yang 10-20 markah je. yang test nie aku jawab lebih kurang je, jadi yang markah aku pon lebih kurang gak la, mula2 mmang aku xterasa pe yang kaitan test nie ngan final exam aku, awl2 lagi lecturer dah bagitaw format universiti nie lain dah dari yang sekolah, time skolah aritu leh la aku skor yang final exam sebab sumer markah ade kat situ, nie dah jadi sistem lain dah nie, jadi 50-50, sape yang masuk u tahulah pe mnde nie, malas aku nak terang pepanjang bab nie,

mula2 aku masuk u kire aku enjoy jela. tapi xdela enjoy smpai lupa diri lak, kire njoy sikit2 je, yang test tu mula2 aku ingat sekadar nak test kite pasal satu2 bab tu je, so aku pon main tibai jela jwapan nyer, yang jadi masalah nyer bile nak final exam, lectrer suruh kire sume mrkah yang 50 prcent tu n tgok la dapat berapa, kalau tggi boleh la dduk relax time final, xpi kalau markah macam aku nie, separuh pon  xsmpai, mmang susah  la nak jwab final nnti, mmang kire buat yang terbaik giler2 tahap cipan nak kasi backup balik mrkah yang rendah tu, time nie mmang gelabah giler la weh...

nak pikir pasal final lagi, pasal markah rndah lagi, klau xlulus nak kene repeat paper pulak, kan dah byak krja kene buat tuh,, xpasal2 kene double kat situ..  

kat sini aku nak  bgitaw pasal pengalaman aku nie je. n aku nak ngitaw kat diri aku sendiri jgan ulangi kesilapan bodoh macam nie lagi... kalau aku pikir balik mmang terasa aku nie bangang sgat. kenapa la buat cenggitu.... 

pada aku, lepas dapat tahu yang aku nie buleh sambung belajar kat uitm, aku rase sgat epy, yela kan, sape yang x hepy dpat sambung belajar lagi... so bile pluang dah terhidang kat depan mate aku neiii, kompen aku kene rembat cukup2, t takdelah aku lak yang susah kemudian ari....

kepadaMU ya ALLAH... aku panjatkan kesyukuran...........ALHAMDULILLAH

Saturday, July 02, 2011

kaLAu naK bercaKAp...

assalamualaikum

saje nak buat first entry pasal pengalaman aku nie. Di bulan yang baru ni, dapat la satu pengalaman berharga. Bukan pe, kat sini aku nak bagitaw yang kita nie jngan cepat bersangka buruk dngan orang lain. Kita tak tahu perkara sebebnar pasal sesuatu perkara tapi main sedap mulut je buat ulasan sendiri pasal cerita yang belum tentu benar atau salah. Dan perkara macam nie la yang terjadi kat aku, xperlu aku nak crita ape yang terjadi xpi cukuplah sekadar aku berkongsi dngan korang pasal nie. 

Kira amik pengajaran dari apa yang berlaku. Aku nak bagitaw kalau satu2 perkara nie, kita xtahu pe masalah nye, jgan la  kita memandai buat tfsiran sendiri, boleh jadi fitnak kalau salah nnti. Kan susah macam tu, pe yang terbaik juz sabar n tunggu ape crita yang sbenarnya.. k.... senang je kan..

pendek kate la, jgan kita mengata blakang orang. Nie tidak, dah memang adat orang melayu suke mengata tanpa asal usul periksa. kan dah jadi susah kalau mende yang korang ckap tu salah, mula lah nak mintak maaf, sedap mulut bercakap tapi salah. same la dngan sebar ftnah.. so, kalau nak bercakap tu biar lah ade asasnya, biar ilmu kat dada tu btol2 ckup, baru boleh bercakap.......ok??

Friday, July 01, 2011

sTRess gilLer

assalamualaikum

time aku tulis blog nie, dah pun masuk 1 julai 2011. Sekejap je mase berlalu. dah abis bulan 6 a.k.a Jun
dalam 2 3 ari nie. saje la aku menggatal tukar template blog aku nie. hajat nak kasi blog nie nampak lebih menarik xpi yang jadinya mmang hampeh giler. template dah comey xpi xsesuai ngan blog aku nie. aku ejas punyer ejas xpi mmang x berhasil la. dah lebih sepuluh template aku try p satu pon x jadi. last skali aku gune template asal yang aku ubah sikit2. yang korang tgok skarang.

yang tadi pasal bLog. nie lak pasal fB. mmang bangang betol la fb nie. ade ke chatbox yang slalunya dok kat bwah bebaik kat situ tukar tmpat. aku pon xthu pe yang masalah. laptop aku ataupun fb yang jadi bangang. nak chating pon susah. suke2 aty je chating box dduk atas lak. pehal jadik mcam nie lak... aku ingat nie error k ape ke.. mende nie jadi dari siang xdi. ingat lepas balik kijew jadi asal balik. rupenyer same je..frust nunggeng aku ase....

yang nie lak pasal gaji kat tmpat aku kijew. mula2 kerani yang aku panggil kak tu bgtaw gaji 1 juLai. aku still boleh trima n time aku smpai kat restoren tmpat aku kije tu. sampai je dngan selamba mmber aku cakap gaji 3 ari bulan lak.. aduh.... poket dah la kering. susah la aku nak kuar gi jalan memane lau main duit gaji lmbat masuk. perrrggghhhh.. lau xdapat gak 3 ari bulan nie. muto aku terpaksa la aku isi air.

nie klau ade alat nak kire tension aku nie mau meletup alat tu. abis sume x ajdi. nak kijew pon rase malas. nampak macam sumer bermasalah pada ujung2 bulan nie. sakit bebenor rase aty nie. 

Thursday, June 23, 2011

biLe aKu nAK jADik caM dWoraNg??

assalamualaikum...

xdi aku tgok fB member2.... saje2 time rindu kat kengkawan.. abis mnde pegi chek...n yang paling syok skali tgok pic dworang.... pperrggghh... sedap tgok dworang...dduk jejauh dari bumi malaYsia nie... sorang dduk kat meSir... sorang dduk uS.... sorang duduk koREa... rezki dworang nie.. huhuh... mmang murah.. senang2 dpat tgok ngara orang... bila aku nak jadik camtu erk.. mcam mmber2 aku....

pikir punya pikir...erm.. aku da taw knapa.... aku nie mlas belajar.. padan ngan usaha aku... duduk kat bumi mALAysia nie... sebelah pntai tiMur nie.... mcam xkemana dah aku nie.... asik kehulu kehilir jew kijew aku nie.... terasa gak nak tgOk negara orang kan...  lau xleh gak... abih2 kelantan pon ok la.... ramai awek2 cute baik kan sana kan...  haha...

tu la aku nie.... terasa lak nape la dulu aku nie mlas belajar rerajin.... bleh tgok ngara orang.... kan duduk kat umah je.... terasa idup nie kosong lak...  klau la mase nie boleh brundur.... haha...ni la pemikiran kolot... asik2 gune perkataan kalau..... kalau.... kalau..... klau gune perkataan nie... mmang kolot la..otak x berkembang.... kijew x siap..... terasa malas nak buat kije...

bile la aku nak jadik cam korang kann.... bile mase tu nak tibe yup... bile ??? aku pon xthuw...xkan dpat ramal walau sesaat... aku masih muda.. so perjalanan aku nie pnjang lagi... ntah pnjang atau tidak??
xpela kot.. kat malaysia cambest ape... kan. kan... haha...


Wednesday, June 22, 2011

cantik

assalamualaikum....

terbaca la aku status kwan aku nie pasal CANTIK... 
cantik??? pe makna tu.... bagi aku la...cantik tu mmang luas maknanya... 
dan kecantikan seseorang tu terletak pada pandangan orang yang melihatnya.. bukan kerana dirinya...
menganggap dirinya sendiri cantik...bukan menjadi persoalannya... yang menjadi persoalannya... pandangan seseorang kepada seseorang....


mata kita yang memandang ....
mulut kita yang berkata...
hati kita yang menjawab.... 
cantik??


kita jew yang tahu pe maksud cantik yang sebenar...
lain orang lain pandangan...
setiap orang ade pendapatnya sendiri...
dan kita nie xthu pe makna cantik pada seseorang...
hanya tuan empunya badan yang tahu...

dan hanya diri sendiri yang tahu kecantikan diri..
xperlukan orang untuk cari kecantikan diri.....
xperlu pada pandangan orang nak kata kita nie cantik...

cantik nie luas pandangan ....atas korang menilai nyer k....
dan jgan korang kutuk orang lain...
sebabnya korang mengutuk ciptaanNYA... oke

Monday, June 20, 2011

wajib kene foLLoW kEr???

assalamualaikum... orang kate mulakan dengan salam supaya mndapat keberkatannya...x gitu...

bukan aku nak kate...bukan aku nak komen..p musykil dalam kpale otak je nie... aku nie bukan sape2 yang nak komen blog korang... cuma bagi aku...mcam rimas lak mende nie....

aku taw la korang2 pemilik blog nie...kaye2.... haha...nape aku cakap mcam tuh...
sebab pe?? byak contest dlam blog yang aku tgok..p aku nie bukan kaki join contest2 dlam blog...
yang contest2 korang buat tu aku xkesah la...p yang aku musykil kat sini... nape dalam setiap contest....
mesti FOLLOW blog tu dulu....mcam xiklas jew buat contest....sebab pe korang buat contest???
nak carik follower ke reramai...??? jadi blogger2 glamour....???

macam mr.K cakap....walaupun follower ramai..xpi yang bace n komen blog korang tu xsmpai 10% pon.... btol x???  xpi sesetgah blogger xkesah mnde2 mcam nie....xpi mcam xmeriah lak blog tu klau follower puluh2 ribu p kaki komen n kaki bace xsmpai 10% jew.... mmang la ade follower yang kaki bace jew....cam aku...jarang gak aku komen...xpi kalau entry tu sedap.... gempak .... kompem aku komen... bak kate oorang... tggal jejak sket... btol tak?? hahaha...

n buat kaki2 blogger yang ske buat contest tuh... jgan marah la kat aku... pe kate korang buat kontest p tak mewajibkan follow blog korang tuh... bleh x??? mesti ramai yang join... yela kan... contest gempak2 p entry korang??? nak bace pon mlas...dah entry mengarut..kan2... haha...

sesape yang terasa ngan aku nie....elax sudah la... kan nie blog aku...so suka aty aku la nak tulis pape kan..nak komen blog korang ke.... haha...n satu sebab nape aku buat nie.. bukan pe... biarlah korang follow blog tu dengan iklas aty...xyah dengan cara paksaan... mmang nie salah satu cara nak naikkan follwer... tu mmmang btol..aku pon xleh nak sangkal mnde nie.... 

pic nie aku kutip kat pak google~~~


yang jadik masalah gak nie....buat pe entry byak2 p follower sikit...xjadik gak mcam  tu kan... mcam aku nie...aku follow blog yang aku suke bace jew.... n sory la blog memane yang aku x follow tuh..lau sedap mmang aku follow... percayalah korang... hahahaha...

cume yang aku nak bgitaw kat sini...kaki2 blogger yang kaya raya.... buat la contest secara iklas.... xleh ker xnak follow blog korang... n join contest tu??? hahaha..lau ade mcam tu aku nak join la....lalalala
tu je aku nak bgitaw... jgan la sesapa marah kat aku lepas nie...ok???

follow la aku balik...aku dah follow blog ko.... xaci la mcam nie... hahahaha

sekian dari aku~~ tQ yang mmbaca...komen kalau rajin..kalau malas xyah... hahaha

Sunday, June 19, 2011

time aku nak tulis je...ilang....

assalamualaikum..... salam kpada kaki blogger yang setia yup...
xkire la sape deme...xkesoh la.... asal kaki2 layan blogger...

nie saje je aku nak update blog aku nie. yela ... blogger baru... so idea pon xde lagi nie... kering2...
time aku ade idea...berkobar2 nak tulis dlam blog nie... p bile dah pegang laptop...on9 n buke blog...terus kering idea... aku pon xthu la nak wat gane lagi...lemah tol pikiran aku nie kan.... lau idea nak tulis mengarut mcam nie mmang byak la.. haha...xde idea...bleh kate otak kosong time nulis nie...ikot sedap ati je...pe yang lalu dlam otak...pakat main tulis jew... uihhh...xde idea nie...btol2 kering....

t lak aku cari idea buat entry pepanjang...kasi best... buat skarang nie... nie jela yang aku leh jamu kan korang.... hehehe

Wednesday, June 15, 2011

gerhana bulan 16jUN2011

assalamualaikum

gerhana bulan..sesuatu fenomena yang hanya berlaku setahun sekali atau dua thun sekali je...
so xde makne nyer korang nak lepaskan peluang untuk tgok sndiri gerhana nie..salah satu tnda kebesaran ALLAH yang nak kite sebagai hamba-hambanya nie tgok...perhati.. kaji...so...tgok la yup...dalam jangkaan kol 1.27 pagi nie... tgok jela k...










kan comey2 pic tu gak... fenomena nie berlaku bile bulan bumi n matahari sebaris dalam  aturan nya..cam gambar kat atas.. n bulan terlindung sepenuhnya di belakang bumi...kire xkan ade bulan la...xnampak dah kat ne bulan tu ade time gerhana ni...  bulan ilang...... arrrrggghhhh..tidak..... hahha... tgok n fahami bebetol fenomena nie.... thun nie berlaku dalam bulan REJAB..... bulan yang penuh berkat kan...

Diriwayatkan oleh al-Bukhari dan Muslim dari Aisyah r.a. bahawa Nabi SAW bersabda:
“Sesungguhnya matahari dan bulan adalah dua macam tanda dari tanda-tanda kekuasaan Allah. Terjadinya gerhana matahari atau bulan itu bukanlah kerana kematian seseorang atau kehidupannya. Maka jikalau kamu melihatnya, berdoalah kepada Allah, bertakbirlah, bersedekahlah serta bersembahyanglah


tu jela nak kongsi sikit2....

Sunday, June 12, 2011

giler k ape page nie????

assalamualaikum..

walaupun mood aku nie tgah hepy ngan kejayaan tganu n kejayaan kali ketiga berturut2 sukma a.k.a sukan malaysia ari ni... ade gak yang buat ati aku nie x duduk senang.....bukan pe yang aku nak katakan kat sini  ni...

buat penyokong kelantan...
aku tgok fB kengkawan aku mmang sedih2 la...
xpi semua trima ngan ati terbuka...menang kalah tu kan adat pertandingan...xpi yang aku xpuas ati kat sini yer,, ade gak yang buat keje bodo.... yang nie time aku bukak fB n ade kwan aku post pic nie....
nie la page gilo2...aku rase sape yang buat page tu mmang bodo la...xmikir pnjang... 
 nie la page dio..tgok la diri weh...malas kawe nok oyak pnjang2... jadi panah aty ....

















buat penyokong n9....tgok la page nie lak...




nape la manusia nie kan...ade  gak yang boleh aku kat sini terang2 buat page di atas tuh... pe hal nak cari gaduh ngan bangsa sndiri...satu agama....
p kat sinie aku nak ckap terus terang jela...mmang dorang nie BODOH.....jgan la salahkan orang juz satu kesilapan yang dibuat...pleasss la k...n yang page kat bawah lak....bagus2...mmang ade orang yang berhati mulia kat bumi malaysia nie






nie ade lak minah nie yang bleh je aku nak kate bangang....xkesah korang nak marah ker...
mujur la ade sorang nie tolong betol post minoh nie.... 
terlalu yakin????



p/s: xthu la aku nop kecek gano lagi ngan orang hok xreti base ea...pham2 diri la


penantian 10 tahun... 11juN2011..dua story menarik

sajew aku nak bgitaw kat sini~~ tganu menang fA cup... tu jew....
parok penyu peteh kijang mlam nie...puah aty tgok weh....
walaupun dah satu malaysia taw.... p aku nak kongsi jew k...layan jela....
kelantan vs terengganu

baLik tGanu gop piaLa nIe...10 thun merantAu negri oRanG
pe hal pom...mmang sedap tgok match final nie....puas atiii...
n berbaloi gak la aku beli baju fnal piala fA antara tganu lwan kelantan....
bukan pe...sekadar buat kenangan je...
memang susah nak tgok dua pasukan handalan pantai timur berentap kat final...so mmang xrugi la aku beli baju nie....
kenangan TERENGGANU vs KELANTAN....dua2 pasukan aku sokong...p sokongan x berbelah bagi kat negri sendiri...memang puas aty la....
baju rasmi fiNAl yang dipakai dua negri dari pantai timur nie...
nie lak logo nyer~~comey2
nie la baju yang aku beli~~~
simple je kan??? hehe

nie la yang jadi kenangan!!!

tu jela pasal pasukan kesayangan aku nie...memang sayang sangat2 la....
n lepas nie lak ligA suPer...nampak macam mustahil....xpi nie kan dunia bola...ape2 sahaje boleh terjadi....

                  TERENGGANU...I LOVE U................................

n ade gak brita yang mengembirakan aku slain bola sepak nie...bertambah lagi anak2 sedara aku...
11 jUN 2011...memang detik bermakna la...bayi pompuan....
nie la baby comel tuh...DAMYA NUR YASMEEN....welcome to da world...hehe ....cam jhat je bunyik tuh... p xpe la kan....mungkin rezki baby cute nie murah....huhu


comel kan...???

tata brader2 sekalian....






Thursday, June 09, 2011

kATa oRAnG...OraNg kATa

assalamualaikum....

kata orang: cinta pertama susah nak lupa
betol ke??? tu aku pon xtahu nak kate pe...maybe depends kat somebody kot...yela kan...atas orang tu la kan ...sedalam mana cinta kat frst lover korang tuh...klau setakat smnggu kapel n then ptuss mmang xrase pape la kan...p pada aku la...yang berlaku kat aku...mmang susah aku nak lupa..entah knapa pn aku xthu..mmang amik mase kan....

kata orang: xsemua cinta pertama akan berkekalan
yang nie aku rase btol...jarang kita nak tgok pasangan frst lover kkal smpai mati sorang or keduanya...haha..
xdela...ade xpi sdikit la....kan2...cinta kat skolah...bwak kat u plak n then kawin....susah2 time leni kan

kata orang: cinta pertama cinta monyet
dah name pon cinta monyet..alamatnyer mmang xkan kekal smpai mati la jwabnya...bercnta ngan monyet....dulu adella kan...skunk monyet tgok pon dah xnak kat mnusia nie...ape punya kejadah lerr...
cinta nie cinta yang frst korang minat ngan seseorang...korang akn ushar dye tu smpai la korang dapat...xdapat tu kire xde rezki ler....

kata orang: susah nak cari cinta sejati
mmang susah nak cari yang sejati sekarang nie ...sekarang sumer pandang harta...rupa...pandang hati last skali...tu la yang banyak kes cerai sekarang nie...ape la yang ade dalam pikiran korang yup...susah2...
dan mmang susah nak cari yang betol2 cinta n sayang...

p/s: tu la kate orang zaman skarang kan...bukan aku yang kate..... hahaha

Monday, June 06, 2011

biLa aKu bLogWaLkiNg

assalamualaikum....

pembuka kate untuk hari2 yang ceria dlam hidup aku nie. aku nie jenis yang minat mmbaca blog orang. So mmang byak la blog yang aku terjah..juz untuk habiskan masa aku nie dengan mmbaca. Membaca kan mmang bagus...bleh kutip ilmu2 yang krang tinggal...

aku tgok blog yang aku jalan2 byak cter psal hidup korang..ngan pasangan korang la. upload pic korang la. ade gak yang manja2 ngan pasangan korang. ermm.. ade gak yang cter sal hidup orang lain..suka ati je wat cter mcam tu...pastu lak ktuk kengkwan yang benci....brader2 n minah2 blogger... jgan la korang nak buka aib seseorang ngan cter psal kburukan dya kat blog korang...kan xbaek camtu... lau kes ptus ngan ngan pasangan korang tuh... jgan la aibkan dya lak... byak yang  aku jumpe psal nie dlam blog yang aku terjah... think positive lak sket...korang xde jodoh la tuh...mgkin jdoh korang ngan orang lain..so jgan la ktuk dia tuh...even blogger2 xthw sape pasangan korang..jgan la ktuk..baek lelaki atau pompuan... senang je kan....

aku kate kat sini bukan ape...ari2 aku dop ngadap laptop buke blog...macam dah perkara wajib dah bagi aku..... aku baca blog tuh..aku baca blog nih....byak yang aku baca stiap arii....aku taw la tu blog korang...suke aty korang kan nak tulis pape...xde sape yang larang...xpi biarlah ade sket sikap kemanusian tuh.....senang je kan...xsusah pon.... 

Friday, June 03, 2011

lelaki dayus???

gempak lak aku rase entry ngan tajuk nie....
xdela kan??juz aku nak kongsi sesuatu je ngan korang..
dayus?? pe maksud sebenar....makna dayus tu??
setakat yang aku tahu la..dayus nie kire orang llaki nie xkesah ape yang istri @ teman dia buat...buat yang salah..
langsung xtgur..langsung x ambik kesah.... tu la yang bermain dalam otak aku lau mkna dayus  nie...lau ade mksud lain tu aku xthu la...

ari nie kan ari jumaat...so adelah orang mengajar sblum masuk waktu jumaat nie...n terdengarlah aku perkataan DAYUS....kate ustaz nie...dayus bagi orang lelaki..especially kaum bapa yang langsung xkesah anak pompuan dworang kluar ngan lelaki.......

senang kata camni la...yang bapak tgok je anak pompuan dia diangkut oleh lelaki nie...langsung xde rase nak tgur k.... nak marah ker....kire xamik kesah la pe yang  anak buat...asal anak balik...so bapak mcam nie tak layak nak jadik wali lau anak nie nak bernikah....

erm....btol kan pe yang aku kate....... malas aku nak taip pepanjang....harap aku xdela macam nie...

syUkUr pe yang ade

assalamualaikum...
saje memalam nie terasa jari aku nak menaip sket.

penah rase kecewa dalam hidup??? tu la yang berlaku kpda semua orang. rase gagal dalam idup nie..x terlepas aku gak...kcewa bile ape yang kita nak tu x dapat. terasa mcam diri nie x gune je. bagi aku la...ape yang  aku dapat tu.. tu la yang trbaik buat diri aku nie...setiap yang berlaku pda diri aku nie...ALLAH aturkan yang terbaik buat aku...

dan semua yang berlaku berjalan pada kehendakNYA...xkan semua yang kita nak akan kita dapat... boleh jadi pe yang kita impikan tu adalah yang buruk bagi kita...dan apa yang kita xnak tu baik buat kita..aku belajar terima apa yang terjadi nie adelah yang terbaik bagi diri aku.... dan aku harapkan hidup aku nie akan ceria slalu...
kekadang kita rase macam tak gune je hidup...kekadang kite rase hepy bgai dunia nie kita yang punya...sebenarnya kita adelah insan yang xtahu makna bersyukur... 

Wednesday, June 01, 2011

dont leave me.. only dead can split us..

time aku blogwalking..ade la aku bace artikel sal tajuk entry ne.... kisah sorang pompuan yang mengharapkan future husband @ bF dia  skunk supaya jadi seorang yang setia pada yang satu...satu je...xde lebih2....
saje la aku nak kate kat sini skit... time indah mmang sumernya akan indah..selalu indah...terasa indah...kire sumernya indah la...tu kalau time indah...mmang mcam tu la... xpi lau time gaduh....sumpah seranah la kat pasangan tuh...tu ke makna cinta sebenar?? cinta sjati??? 

korang lau time begaduh tu mmang xde dah indahnya....mmang selalu macam tu...n perasaan marah akan menguasai lak...ambil alih dari perasaan rindu dan syang korang kat pasangan korang tuh...mula2 kate sayang la...rindu la...xleh idup la...memacam...xpi kalau dah gaduh?? camne korang pikr balik la...pe yang jadi kat korang...pasangan korang....?? xde nyer korang kesah..."ahhh..lantak dia la nak jadi camne"..tu mgkin yang akan sebut time gaduh...

bagi budak pompuan lak slalu je suke mengungkit hal2 sebelumnya...nape erk?? xpi yang selalu jadi mmang macam tu la...ade je yang dia nak mngungkit hal silam...pengorbanan dia la...dari skecik2 bende kpada sbesar2 perkara....nampak sngat kat situ perhubungan yang terjalin tu xde ikhlas....
llaki lak biasanya lau bergaduh akan buat derk je...buat bodo je..mcam xde pape yang berlaku...n selalunya llaki akan tggu psangannya pujuk balik...wlaupun yang salah tu llaki...kire cam tunjuk ego la...

nie la yang susahnya bile kapel...time ok sumer nampak indah..xde pon buruk tu...xpi lau dah gaduh...tuduh..caci... memacam yang kluar dari mulut..xde dah indahnya...mmang susah la nak cari pasangan yang betol2 stia kan....yang betol2 mmahami diri...

so..kalau nak cari pasangan tu..carillah yang btul2 sayangkan kite..jgan pandang pada hartanya..jgan pandang pada rupanya..xpi pandang ngan mata hati korang..pandang pada budi pekertinya....sure korang hepy dunia akhirat...xpi yang penting pada agamanya....yang bleh bimbing korang...spaya korang leh hidup dunia akhirat bersama... tu la orang kate cinta sejati bawa ke mati....bukan sehidup semati...sorang idup sorang mati....pastu cari baru lak...hehe..apa2 pon...jdoh tu ditangan tuhan...walaupun camtu..kite xleh juz beserah pada tkdir jew...kene la ikhtiar cari pasangan tu...ok...jgan dduk tunggu orang masuk mminang jew..kita kan ade hak nak cari pasangan hdup....so kenelah mncari..n bialah pasangan kita baik budi pekertinya..sopan tutur bicaranya....kalau dpat mcam tu kan sedap jugak mata mmandang....yang ringan tulang...so kalau kwan2 tgok...uuuiiiihhhh..bahagianya korang...cukupla kat sini dulu...aku nak pegi kijew lak nie...

Tuesday, May 31, 2011

tiMe

last post untuk bulan nie...sajew jew nak taip sikit ne...
mase kan dah xkan kembali..so segala yang berlaku lepas2 tu dah xkan dapat dikembalikan...
lainlah kalau ade mesin mase DORAEMON tuh..
senang kalau ade pape juz balik k mase lampau..yang buat silap bleh btulkan kembali...
haha..xpi sumer bende tu mmang xkan berlaku..xkan ade orang yang mampu mengembalikan zaman silamnya...xkesahlah di a tu nak betulkan ksilapan ke..nak buat jahat k...buat baik ke..mmang xkan boleh dah... yang rase menyesal tu bagus la...sesal atas kesilapan yang dibuat...bukan sesal xdan mase nak buat jahat..tu mmang bodohla orang kate,,, mmang kalau tnye suner orang dia akan mnyesal segala apa kesilapan yang dibuat..kalau BOLEH nak kembali ke masa lampau..nak betulkan balik kesilapan yang terjadi...xpi tu semua mmpilah...

lau nak buat sesuatu tu pikirlah dahulu pe akibat yang akan korang dapat..juz think what happen to you.. tu je.. lau korang rasa yang korang buat tu ade mnfaat @ kebaikan kepada korang..so cepat2 la buat..orang kata mende baik kalau nak buat nie jgan tangguh......

masa yang lepas tu korang juz bleh kenang...tu pon lau korang ingat sumer detik yang terjadi kat korang and skeliling...xpi mana ade manusia yang bleh citer balik pe yang dia buat satu persatu.. lau ade pon perisitwa pahit manis yang berlaku kat sesorang tu... tu pon kalau ade gambar k... apa2 ke yang bila korang tgok atau rasa korang akan teringat kembali kisah2 korang... kalau orang kaya sket ade la yang rakam vdeo2.. buat kenangan....

masa depan korang pon korang x tahu kan ...walaupun sesaat depan korang pon korang xleh ramal...  tu la aku nak kate kat sini sket...alang2 dah aku tulis kat sini...jgan la ade korang yang ske tilik nasib berdasarkan sesuatu keadaan yang menimpa korang...skunk aku tgok ramai yang percaya pada ramalan bintang dalam bulan masing2 macam pisces..sagitarius..n memacam lagi la.... bace pon dah xbulih..ni nak percaya pe yang bintang tu kata.....mmang lagi xbulih...senang kata HARAM.....contoh la aku bagi kat korang... contoh je taw... dalam ramalan bintang nie ade la akan kate tentang cinta...kononnya korang nie akan bergaduh dgan si dia... n secara kebetulannya korang bergaduh..korang pon percaya la pada ramalan tuh...padahal korang nie mmang tiap2 bulan bergaduh ngan pasangan korang.....skunk korang pikirlah yup....

tu je la aku nak habaq kat korang sumer...alang2 tngan aku menaip...
SLAMAT TINGGAL MEI...SLAMAT DATANG JUN

Monday, May 30, 2011

minah skolah belooooooooooow muto depan aku....

xdi aku pi makan gulai @ kenduri dekat2 kwasan umah aku nie...pegi la aku ngan toki ak... so smpai n mkan...smbang2 n trus balik... ondeway nak balik nie... ade la minah nie..budak skolah bonceng ngan kwan dia...aku jalan dulu..smpai la kat lampu isyrat...n aku tgok side mirror dworang nie blakang aku.. ijau je lampu trus dworang pecut..leh tahan la minah nie...ijau je trus pulas minyak...perrrgghhh.. mmang ade bakat nak ganti rossi nie... aku nie bwak selow jela..xkan nak pecut kjar minah nie lak...

then smpai kat satu selekoh nie minah nie bwak selow....aku tgok..patut la...ade lori depan dia...ptut la xbrani nak potong...lori besar p kepala ajew...aku nie pon pecut la sikit...n smpai potong minah nie... aku tgok dy kat blakang aku...hahaha.... then kat slekoh betol2 dia potong aku n terus belloooooww depan aku....

bangang punyer minah..ade aty nak main2 ngan aku lak...dah la kuat minah nie below... sape tak angin kan...main beloww muto depan aku...tang aku tnjuk skill aku bwak muto depan minah nie...trus aku potong minah nie n ngan skali ngan kepala lori tuh aku sapu.... aku tgok minah nie dduk terkial2 cari jalan nak potong lori tuh..hahaha..

nak main ngan kaki moto yep...silap orang la...haha..trus aku bwak muto laju smpai trlupa toki aku kat blakang....xpi smpai ngan selamat kat umah aku nie..tu la....lain kali agak2 la nak bwak muto...dah la pompuan...main2 lak ngan aku....skolah pon xabih agy..ade ati nak cabar orang...silap oorang la..haha...

Sunday, May 29, 2011

kecewa je aku rasa~~

salam korang...entah knape mlam nie terasa nak tulis somthing...xpi ptak still lagi blur...xthu nak citer pe...tgok citer kongsi..perrrggghhh..memang terbaek la cter tuh...tabik aku...giler best klakar abis...


memang best la lyan...p nie bukan mende yang ade dlam otak aku...yang aku nak bgitaw... juz tu sebagai mukaddimah sket...byak mende yang aku rase kecewa ari ne..first.. time tmpat kijew xdi...kak yang jadik krani kat situ kate gaji dpat 31 nie jugak....hampeh tol rase...ingat dapat la mlam ahad....bleh gak enjoy time cuti isnin....nmpaknya xkan bleh enjoy la...sedih pn ade gak..

then mlam xdi  gak game bola terengganu lwan kedah...kalah plak mlam nie...xpi goal badrul bahtiar yang buat aku kecewa tuh mmang cantek ah... 1 2 n shoooooooooooooooot...goaaaal...
goal la sebab kene pmain terengganu sendiri..very2 sad xpi nak aku kate camne kan..satu dunia kata.... bola tu bulat...apa2 bleh terjadi  dalam game bola... so nak taknak kene la trime kekalahan tuh...so sad sgat....tapi aku ttap sokong terengganu..harap2 buleh bwak balik liGa suPer...dah lame kempunan piala...sang penyu dop nangis jew tgok negri lain hayun trofi...

kecewa aku rase mlam nie...xpi takpe lah.... ari2 rase epy je...kene gak tukar mood...so kecewa tu satu warna dlam byak22 warna idup aku nie....trime je la .....hehe..batri laptop pon da nak abis...kcewa xleh tulis pnjang2...k salam kaki2 blogger~


Wednesday, May 25, 2011

tak ku sangka tak ku duga

satu ari tu time aku kijew...aku tgok sekeliling dah gelap...dalam hati kata hari dah nak ujan...
tgok mmber lak dah alih moto yang dia parking kat bawah pokok..alih depan kedai...aku tgok awan dah berarak...angin yang dari tadi sepoi2 bahasa dah jadi kencang....sedap angin nie...sejuk....tokey kedai pon dah suruh trunkan bidai...xdela tmpias ujan nnti kene customers~~...lau tgok langit mmang kompem ujan lebat giler nak turun...dduk tggu ujan..xpi xujan2..huhu..langit dah kemain gelap nie...then tibe2 tgok chaya matahari mmncar...terang...n langit pon cerah balik...aku sangka ujan lebat akan turun...angin pon jadi sepoi2 bahasa balik~~

tgok...walaupun dah ade tanda ari nak ujan tapi tak turun jugak ujan nie yup...mmang kita manusia adalah insan yang lemah..takkan leh ramal ape yang terjadi walaupun sesaat depan kite..xkan boleh...n semua yang terjadi memang dah qada' dan qadarnya....memang xkan lari daripda ketentuanNYA...
dan kita sebagai hamba sekadar mampu berdoa dan bertawakal kpadaNYA....

memang kita xmampu nak duga...dan mmang kita takkan sangka ape yang akan berlaku pada diri kita nie...dan kita hanya mampu berharap ape yang kita rancang akan dapat berjalan dengan izinNYA...

dan aku sedar...aku nie xleh rancang mase depan aku..nak jadi camni..nak jadi camtu...seadanya aku trima ape yang berlaku....xpi tu bukan alasan untuk aku berserah pada takdir semata2..tanpa usaha...
n akan aku usahakan ape yang aku hajati.. aku nak kejar cita-cita aku.....

Monday, May 23, 2011

bacK to bAsic

juz aku nak katakan kat sini
aku berblog nie bukan apa...
aku juz nak luahkan ape yang ade kat dalam otak aku jew...
n ntuk mudahkan aku...
so lame dah aku pikir sal hal nie..
n aku pon malas nak hias blog aku nie..
aku juz gune layout yang sedia ade je
senang bagi aku..dah mlas nak buang mase mengedit blog nie
n bagi aku...simple tu kan mudah
xpening2 kepala aku nie kan...
xpi ade time nanti aku akan tukar balik kaler2 nie bagi cria
so xdelah korang yang nak singgah kat blog aku nie nampak cam malas je nak bace kan
so kene kasi gempak la sikit...
huhu~

jAsa bONda

 kau dibuai mimpi dia jaga
kau bersenang dia bekerja
untukmu tiada terbatas
memberi tak minta dibalas
ingin dibinanya untukmu
kehidupan yang sempurna
punya kekuatan jiwa punyai maruah
leterannya dari rasa luhur
menegur sebelum terlanjur
itulah yang diwarisi
pesan ibu terpahat dihati
beringat-ingatlah berpesan
untuk kebaikan
marah bukan kebencian
tapi tanda sayang
engkau semakin dewasa
berjiwa merdeka
sedang dia semakin tua
membilang usia
di saat kau berjaya
dia tiada berdaya
semoga kau tak lupa
jasa bonda

engkau semakin dewasa
berjiwa merdeka
sedang dia semakin tua
membilang usia
di saat kau berjaya
dia tiada berdaya
semoga kau tak lupa
jasa bonda

leterannya dari rasa luhur
menegur sebelum terlanjur
itulah yang diwarisi
pesan ibu terpahat dihati
beringat-ingatlah berpesan
untuk kebaikan
marah bukan kebencian
tapi tanda sayang

Wednesday, May 18, 2011

i'm sorry JO

pertamanya aku nak mtak maaf kat kwan aku...JO...sory la yup...smalam time kuor pegi mkan malang bagi mu JO....sory la ....sal aku gigi mu patah...hahha...sory bRo~~~bukan aku yang buat xpi aku la yang jadi punca mu jadi cmni...aku pon rase besalah gak....xpi mu  nie mmang aku respek la ...x mrah kat aku..hehe..n kate2 mu:
dah mende nok jadi...bukan saloh mu gop....mende hop nop jadi kat aku....memang takdir aku kene gini..nop wat gane doh..aku x saloh kat mu edi....mende hop tuhan takdir doh jadi kat aku...mase gini tmpat gine..mmang aku nop kene doh...xleh ngelok..
huhu..aku rase lega pah mu kate gitu kat aku...btol gop hop mu oyak JO...p aku nie still rase saloh...lau bukan sbab aku mu jadi gini...n smalam pom mu mkan nasi goreng x abih...kate sengal kat gigi mu oow....hahaha.....sory bro~~

Monday, May 16, 2011

aku ucap SELAMAT HARI GURU.....

..........
salam buat kaki-kaki blogger yang setia yup....aku tulis entry nie ntok aku hargai seorang guru aku yang dah lame pergi menemui Ilahi...semoga arwah tenang kat sane...
tak perlu la aku mention sape guru aku tu...cuma menjelang hari guru mmang aku terkenangkan guru nie...entah knapa pon aku xthu...guru nie sorang guru bahasa Inggeris yang mngajar aku dikala aku drjah5 @ 6...uuuuhhh...lame dah tu...aku pon tak ingat dah bile..

mmang sorang guru yang garang bagi aku ttapi mmang cukup peramah ngan budak2...
ade skali tu...guru nie crita kat kitorang sal dia dah kene kanser...
mase tu mmang sdih satu kelas...semua menangis...budak2 klas lain tgok pon pelik nape la yang jadi ngan kelas aku...mmang budak klas lain xthu pasal nie...dia crita untuk klas aku jew..ckgu nie crita yang dia mmang xleh hidup lame lagi~~~mgkin bila2 mase je akan djmput....yang dia berharap kitorang buat yang trbaek mase uPSr....mmang dye mngharap sgat kitorang dapat yang terbaek...
time tu mmang sedih la...xthu nak kate pe...mase rsult uPSr kluar...alhamdulillah...kitorang berjaya n dapat myambungkan plajaran.....time mase awal2 tingktan 1 lau xsalah aku la....dapat brita tntang ckgu nie...dah xde....memang sedeh la...dpat jew brita tu...kitorang brkumpul n plan nak pegi rumah nak ziarah arwah....mmang smpai kat umah...xpi xmasuk...ramai orang...dpat tgok dari luar jew....teruk punye anak murid~~~2 jela aku nak crita sket....AL-FATIHAH.....

hari guru??? kite sambut sbagai mnghargai jasa sorang guru yang lame dah mngajar kite untuk berjaya dunia akhirat...jasa yang xkan kite lupa smpai kite berjaya....kepada guru2 diluar sane aku nak ucapkan disini SELAMAT HARI GURU.... jasa korang xkan penah aku lupa...kerana korangla guru2 yang aku syang aku jadi macam nie..wlaupun aku nie boleh dikategorikan xberjaya lagi~~~haha...
xpi stakat thap nie...aku dapat smbung asasi n dah lepas dah pon thap tu...alhamdulillah dah...

xdi kawan aku call sruh dtang skull....aku lak nie baru bgun..owhh tidak...mmang mlas aku nak pegi....bukan ak mlas nak jumpe ckgu...p malas aku nak gi ngadap jnior2 aku... mesti dworang akan kate pade snior2 yang dtang....

'buat ape snior dtang...wat srabut skolah ade lah....nak tnjuk dworang hebat...'

nape aku kate camtu...sbab time aku skolah dulu pon lau ade snior dtang mmang aku anti sgat2....
dah abih skolah buat ape lagi nak dtang kan...buat menyemak jew...tnjuk2 pndai..geram aku...2 la aku...mlas nak pegi skul...t aku lak dworang kate camtu...nape taw kan...tgok muke syum je....dalam ati sape yang tahu...???? korang tahu??? xkan... mimik muka bleh jadi ape saje....tgok muke budak senyum..kata2 manis..dalam ati meyampah giler...nak taw knapa...ckgu2 akan 'angkat' la snior yang datang...suruh jadi cam dworang....tu yang buat aku nyampah skali~~entah knapa aku mnyampah bab nie cpi mmang aku xsuke....

nak kate aku nie murid derhaka??? xpergi skul lwat ckgu2??? xde la smpai macam tu...aku nie lau jumpe ckgu kat luar...aku tgur....bukan aku smbong..bukan cam sesetengah murid nie....dalam skul je nampak baik..sopan...kat luar??? mampos nak tgur ckgu....wat deeerrrkkkkk jew...ckgu lak yang pi tgur dia..... ok la...kepada ckgu2 aku...terima kasih sebab ajar aku ilmu....xkan aku lupa jasa2 ckgu yang byak bantu aku~~....seLAmaT hARi gURu...aku ucap dari hati yang tulus~~~

Sunday, May 15, 2011

brape kilo blog korang?????

salam kaki-kaki blogger~~
macam biasa la yup...bLOg waLKing dah cam jadi sebahgian dari hidup aku
cuma pe yang aku sakit aty time bW....ade sesetengah blog nie mmang berat..
ntah ape yang korang letak pon aku tak tahu....

berat--------------------------------------->aku jadi benci...

aku nie bab tggu mmg mlas ler....timbang la blog korang...
aku taw la korang nie.lebih2 lagi pompuan yang ske sgat hias...
bagi simple2 sudah la...senang aku nak bace...
senang gak orang2 lain nak belek blog korang..
tu je yang aku nak bagitaw...sori sape2 nak marah kat aku tu...aku x kesah...hahha

Tuesday, May 10, 2011

hiDUp aKu siMpLe jEw~~ [dah brubah dah]

masuk minggu kdua bulan mei nie...hidup aku yang simple mimple pom brubah gak...

pagi: bgun tidow..n terus pegi kijew
petang:x abih kijew lagi...
magrib:baru jew abis
malam:online la plak~~
pepagi bute: tidow la..xde kijew lain da...kIJew2....

Sunday, May 08, 2011

sAAt kau pERgi....

.....
syukur pabila engkau nyatakan cinta padaku
cinta aku berbalas
aku melihat senyuman terukir di bibir mu
di saat itu dunia seperti tersenyum padaku
tapi aku tak mengerti
kenapa aku diperlakukan begini rupa
kenapa aku dipersalahkan
katakan sahaja padaku
cintamu terhadapku itu hanya khayalan sahaja
hanya mainan buatmu

bukan aku mengharap apa-apa pada kau
cuma mengharap sedikit cebisan kasih sayang mu
bukan aku nak mengongkong mu
cuma rasa sayang aku padamu
ku tak pinta harta mu
cukuplah sedikit rasa cinta kamu padaku
dan aku harapkan kesetiaan padamu
agar aku terasa diri ini diperlukan

tak perlu aku menagih lagi
tak perlu aku mencari kamu lagi
biar senang kamu susah aku
agar aku dapat lepaskan kamu
agar kamu bahagia
agar aku rasa gembira melihat kamu
sampai bila kamu mahu melihat aku
dalam khayalan menagih sayang darimu

aku tahu siapa aku
tak layak bagimu anggap aku sebagai teman
tak layak bagimu anggap aku sebagai kawan
mungkin sudah takdir kita
berpisah satunya jalan
andai kamu melihat aku
tegurlah aku sebagai kawan
takkan pernah aku lupakan kamu
kamu pinta untuk dilepaskan
aku mengerti perasaan kamu
lemas bila bersama aku
dan aku paham
aku bukan untukmu

cinta kamu hanya pada si dia
pergilah kamu kepada dia
bahagiakan dia sepertimana kamu bahagiakan aku dulu
walaupun sesaat bagi mu
 bagiku seperti selamanya saat itu
dan izinkan aku melepaskanmu
seperti yang kamu mahu
takkan aku pernah lagi bersamamu
takkan lagi kamu menjadi pujaan
cukuplah sekadar ini pertemuan kita


 

p/s tanganku sekadar menggedik menekan keyboard...xde kait ngan aku pon sebenarnya..haha gatal2 tangan menulis jew..xde kene mengena dengan yang mati ataupun masih hidup...ok

Saturday, May 07, 2011

lelaki vs perempuan [gambar]

 .....
nie aku nak bgtaw sal gmbar lak....saje2 maen fb xdi nie...dah puas ushar wall awek2 comey...bukan pe...saje na tgok je kan..entry nie lak cam bese nak bgtaw psal gmbar...pe kene ngan gmbar yup??
haha..nie aku nak cter sal gmbar lak k..lyan jela..lau xsedap xyah bace..nie skadar aku mgisi masa lapang sambil update blog aku ok...n aku akan gune bahsa senang~~kwan aku pening bace entry sblum nie..hhahaha
pe aku nak katakan kat sini sal upload pic diri kat fB...
juz pandangan aku...ok..hehe
lau lelaki upload pic dia~~

lelaki
  • yang komen pasti kengkwan dulu...bukan komen mmbina...xpi kutukan
  • koya henxem la...bajet la..
  • jrang lelaki akan komen...hensem la kau nie...
  • lau ade yang komen camtu..........mmang kene cop 'gay'..
  • ade lak pompuan komen....'hensem you'......xdan tuan tnah nak blas.....kwan2 dah tlong balas dah...tolong mnolong nie cepat je lelki kan....
  • komen ala ala mengejek..haha..teruk2...
  • biasa lau camtu skali je pompuan komen..xlbih...tkowt jadi scandal....
  • pastu yang akan komen lak...mesti gF dia.....xkan orang lain nak komen lebih2 lak...satu dua komen bleh la kalau pompuan lain~~`llaki xpe..xde maslah...lau kene ktuk..minah nie la yang akan bakup blik pkwe dye ne...sehati sjiwa kan...ish3...
  • lau ade kwan pompuan tuan tnah komen yang lebih2 cket~~~naye la pompuan tuh...msti kene serang blik ngan gF dia nie...gF jadi dfensive giler2 nak2 lau pompuan comey2 g komen..perrrgghhh...perthan wlau mcam mane pon..haha
  • besenye tuan tnah nie akan syap jew lau gF masuk cmpur komen dlam gmbar tu gak...huhu..knapa ye?? xkesaha atau tkowt??
  • ade jgak komen yang di'rmoved'...nape lak??? msti komen pompuan kan...dah gF nie sruh dlete..dlete je la kan...kan jadi gaduh besar lak..tuan tanah nie pon mgikut dgan setianya *"mapuh kaki"....
perempuan
  • camne kalau gurlz lak???  upload pic ngan posing mnggoda
  • pe sbenarnya motif gurlz ni kan??? aku pon runsing gak...
  • nak kate cari populariti tmbahan?? saje suke2?atau nak bgtaw dye lah cantik
  • haha..first yang akan komen mestilah llaki...nampaknye budak2 lelaki nie peka ngan keadaan skeliling kan..cepat..tangkas..haha
  • komen lak yang ngade2 gitu?? ."comeynyer".."sape nie erk".."bulatnya mata dye" dll...
  • byak sbnarnya kan..p tu salah satu nyer....haha
  • yang tuan tnah nie sgera akan like n blas...(cepat blas nie).."yew ke".."mane ade"..."besyer-besyer jew"....dll
  • ade gak tuan tanah nie blas...."ngade nye awk nie"...."eeeaaa..gatal"...
  • komen cam nie la yang byak aku jumpe..nak taw nape??
  • lelaki akan test gurlz nie nak tgok dye nie lyan ke x?? kaki gedik ke x?? tu je..xde la yang smpai mnat giler2 kat gurlz tu..skadar brmain...xpi yang gurlz ni lak bajet poyo n comey pegi blas..gedik2 jgak....lau komen pnas sket kate gatal...xsnonoh la...
  • ckap bab xsnonoh yup.. nape la orang pompuan ske sgat tyang body kat orang rmai...knapa whai pompuan2 skalian...x abih lau aku mnulis hal nie saje....nmpak mnde nie..nmpak mnde tu...xkan aku nak mntion gak nmpak pe kan.....pkir la sndri....
  • aku suggest la...lau nak sgat tyang body tu..wat la privte album...bgi yang gurlz2 je leh tgok...nie x...satu dunia perlu thu pe yang ade kat body tuh...besar mane...........juz aku nak katakan...sakit mata dok tgok...bukan aku nak ngintai pe..dah kluar kat home.....siap ngan ayat gedik2 kat pic tu...so klik je la...tgok..
  • bukan niat aku nak ngate kat pompuan...xpi tu la...aku llaki...xterlepas dari tgok...cuma tu je la aku nak katakan...ok
p/s: maaf lau ade kasar2 dlam entry nie ok..sekadar nukilan aku je time on9 fB....

Thursday, May 05, 2011

hiDUp aKu siMpLe jEw~~

saje nak crite kat sini sket...hidup aku nie mmg simple...senang mcam ni..n aku suke

pagi:tdow smpai xleh tidow, then baru aku bgun
petang:biasanya aku on9 je..
malam:aku pegi kijew..kol 12 blik...
pepagi bute:on9 lak smpai kol 2..rutin hari2 xkire hari..tdow lak

simple je kan??? layan

Wednesday, May 04, 2011

lelaki vs perempuan [post]

salam kaki blogger...
arini aku nak buat perbandingan jew...
xdi aku buke fB n sajew dop ushar wall orang sambil komen..
cam bese la kan...
pe yang aku nak citer kat sini...
beza lelaki dan perempuan.....
camne beza?? korang dah taw ke??
ish3....bace la dulu entry nie smpai abiz..ok...
juz nak merujuk kpada fB wat gurlz yang comey2 nguys nsem2 je nie
yang laen xde k....
kalau dworang nie post something..x kire la ape pon...
kalau spesis nie post kat fB...

lelaki
  • yang akan komen mesti budak2 laki je kan..xpi bukan semua kan..
  • yang jadi kaki like n komen nie msti kenal ngan guy nie
  • lau pompuan lak komen..mesti yang rpat ngan guy nie..
  • lau ade gurl yang xdikenali komen..msti ade sorang minah nie masuk komen gak..sape?? kompem gF dye..tkowt bF kene kebas..so kene la tonjolkan diri tu....
  • gF guy nie akan jadi kaki like komen.....xpi komen pompuan jela..xkan llaki lak..nak bgtaw kehadiran minah nie...scara automatik komentar pompuan akan search sape minah kaki like nie...n tgok rlationship...........owh...patot  la..
  • bagi guy nie..stiap komen yang masuk akan cepat2 balas.....sebab pe?? KAWAN......
perempuan
  • lau spesis nie post..sape lagi kaki like komen??? mesti la llaki...
  • yang jadi kaki like n komen??? llaki..byak lak tuh..smpai beratus komen...
  • xpi kaki like n komen tu xkenal rapat ngan llaki kaki like n komen nie kan~~
  • bukannyer nak blas komen..tggu2 yang komen hot2 baru blas...xpon like..bgtaw kehadiran pnulis post masih ade...haha
  • kaki like n komen pompuan xde ke??...ade la...xpi yang kenal je taw..YANG KENAL je..
  • jrang2 @ xpon xde trus anon2 pompuan....knape erk???
  • dah bF nie xamik kesah ke?? xtkowt kene kebas ke??........
  • camne lelaki buat.....like kaki2 komen lelaki..tnjuk kehadiran gak ke??? haha..toksah buat la..kaki2 komen llaki xkan layan~~n kesah pon x...haha...
  • xkesah??? kenape yek?? lau komen tu hot....bukan tukang post @ pompuan nie je like...abis llaki kat situ like..haha...bukan gurauan..kenyataan der...
  • bese lau lelaki dworang xkesah mnde mcam nie....xpi ade gak yang dengki ...dah awek hot kan...kene la jage
  • nok jaga cmne erk ???? thinking~~~....hop llaki nie komen la konon2..wat ayat sedeh2..xcare kat dia la...xtelepon la....komen camni " byok llaki komen kat wall ye..orang comey nok wat gane" llaki yang tgok pon msti pkir..pehal mmat nie ngan minah nie...n tgok dowrang nie...IN RELATIONSHIP...MARRIED...owh..baru taw n ngkat kaki...
  • bagi kaki komen..nak tgok gurlz nie blas mmg lambat kan....dlam 10 komen..satu jew komen dia..sebab pe?? sbab dia perasan HOT...

Monday, May 02, 2011

osama dah mati..meninggal...?? betol ker [update]


.......
salam kat kaki2 blogger...
entry aku nie bukan pe..bukan nak masuk hal2 camnie..sebenarnya aku xnak amik taw sal kesah nie..
kesah osama dah meninggal..dalam aku bW xdi..byak blog yang katakan sal osama nie..brite gempar kan..
memang byak blog yang wat entry sal osama nie..
aku pon nak jugak ker??? hahahah
sebenarnya aku nie bukan pe..selain tgan2 aku nie gatal nak tekan kyboard...
otak aku nie nak berkate cket sal nie...

persoalannyer...sape osama sebenarnya?? sape?? sape??
ketua al qaeda??? pe mende lak al qaeda tuh?? google search...wiki...???
yang aku nak bagitaw nie...adalah sdikit ilmu yang aku taw...terasa macam nak share jew...
penah tgok THE ARRIVAL????

the arrival tntang dua orang muslim yang mmbuat vdeo tntang konspirasi jhat yahudi...
lebih tepat lagi kat sini NAZI~~ semuanya 30 episod...tntang kedatangan al masih dajjal..
byak la perihal yang dye citer tu~~

p bukan tu yang aku nak citer..mgkin laen kali aku wat entry sal tuh...nak sini aku nak fokuskan sal
osama bin laden~~seorang muslimin yang dikatakan menjadi dalang pengeboman kat US..
menara berkembar yang runtuh..kecoh satu dunia time kes septmber 2001...btol ke osama yang jadi dalang.. dulu camtu la..p bila dah pikiran matang~~menerokai dunia yang betol..aku pon dah jadi was2 sal osama nie..yang jadi mangsa adalah afganistan~~diserang amerika..keldai tunggangan yahudi laknatullah...

dalam vdeo tu gak aku taw yang sumer nie konspirasi yahudi..yang jadi mangsa nya adalah manusia2 kat dunia nie...sume kene tipu~~
malas nak tulis panjang2..senang citer osama tu ejen amerika gak..xkesah la korang nak kate pe..
simpati ker...tu aku xnak layan...satu dunia dah heboh cter sal kematian osama...
presiden uS pon da umum dah...rakyat dworang pon sambut giler2...cam perayaan bagi dworang nie..

cuma bagi aku la...aku xkesah sume tuh...dah sebahgian dari rancangan yahudi sume nie...nak kate aku x sokong saudara seagama aku?? sebab aku pon xtahu pe sebenarnya....juz yang aku nak katekan kat sini...frust ase bile sume brita kat malaysia ni dop tayang sal osama nie..tetiber frust aku dengar brite nie xdi~~aaarrrrggghhhh

[update]...
mgkin kate2 aku yang atas tu sdikit kasar kan..xpelah yang tu..nak tambah sket..mlas nak wat entry baru..juz pasal nie jew kan..so aku update jela..kan senang..gmbar yang brita paparkan tu kmungkinan besar adalah gmbar edit...dah tknologi makin moden kan skunk~~btol x?? pic nie aku amik dari blog SATU UMAT...tgok n nilai jelah korang~~


camne??? pe kate korang.........................??
bingung?? giler???
same la cam aku nie...
kita berserah kat ALLAH je..ok..
ALLAH Maha Mengetahui segala sesuatu perkara
xda yang tersebunyi dari pengetahuanNYA...
assalamualaikum...enjoy my blog k..tinggalkan jejak korang :)senang aku buru korang balik..hehe