Monday, June 20, 2011

wajib kene foLLoW kEr???

assalamualaikum... orang kate mulakan dengan salam supaya mndapat keberkatannya...x gitu...

bukan aku nak kate...bukan aku nak komen..p musykil dalam kpale otak je nie... aku nie bukan sape2 yang nak komen blog korang... cuma bagi aku...mcam rimas lak mende nie....

aku taw la korang2 pemilik blog nie...kaye2.... haha...nape aku cakap mcam tuh...
sebab pe?? byak contest dlam blog yang aku tgok..p aku nie bukan kaki join contest2 dlam blog...
yang contest2 korang buat tu aku xkesah la...p yang aku musykil kat sini... nape dalam setiap contest....
mesti FOLLOW blog tu dulu....mcam xiklas jew buat contest....sebab pe korang buat contest???
nak carik follower ke reramai...??? jadi blogger2 glamour....???

macam mr.K cakap....walaupun follower ramai..xpi yang bace n komen blog korang tu xsmpai 10% pon.... btol x???  xpi sesetgah blogger xkesah mnde2 mcam nie....xpi mcam xmeriah lak blog tu klau follower puluh2 ribu p kaki komen n kaki bace xsmpai 10% jew.... mmang la ade follower yang kaki bace jew....cam aku...jarang gak aku komen...xpi kalau entry tu sedap.... gempak .... kompem aku komen... bak kate oorang... tggal jejak sket... btol tak?? hahaha...

n buat kaki2 blogger yang ske buat contest tuh... jgan marah la kat aku... pe kate korang buat kontest p tak mewajibkan follow blog korang tuh... bleh x??? mesti ramai yang join... yela kan... contest gempak2 p entry korang??? nak bace pon mlas...dah entry mengarut..kan2... haha...

sesape yang terasa ngan aku nie....elax sudah la... kan nie blog aku...so suka aty aku la nak tulis pape kan..nak komen blog korang ke.... haha...n satu sebab nape aku buat nie.. bukan pe... biarlah korang follow blog tu dengan iklas aty...xyah dengan cara paksaan... mmang nie salah satu cara nak naikkan follwer... tu mmmang btol..aku pon xleh nak sangkal mnde nie.... 

pic nie aku kutip kat pak google~~~


yang jadik masalah gak nie....buat pe entry byak2 p follower sikit...xjadik gak mcam  tu kan... mcam aku nie...aku follow blog yang aku suke bace jew.... n sory la blog memane yang aku x follow tuh..lau sedap mmang aku follow... percayalah korang... hahahaha...

cume yang aku nak bgitaw kat sini...kaki2 blogger yang kaya raya.... buat la contest secara iklas.... xleh ker xnak follow blog korang... n join contest tu??? hahaha..lau ade mcam tu aku nak join la....lalalala
tu je aku nak bgitaw... jgan la sesapa marah kat aku lepas nie...ok???

follow la aku balik...aku dah follow blog ko.... xaci la mcam nie... hahahaha

sekian dari aku~~ tQ yang mmbaca...komen kalau rajin..kalau malas xyah... hahaha

4 comments:

ecah mashuri said...

xsemestinya gitu weh.mungkin dia suh follow untuk si penjoin tuh alert dengan ape2 pengumuman tentang contest tuh sendiri.lagipun rata2 ak tengok xsemstinya wajib follow.tp kalau follow ape salahnya.dapat kawan.kan.:)

zulhaidi said...

xpi kebanyakan macam tu la... haha...pndapat aku je nie~~

zulhaidi said...
This comment has been removed by the author.
APAN said...

hmmm...ko sendiri da ngaku ni blog ko, so suke hati pe la ko nak tulis...
sama la ngan orang yg buat kontest tu. mungkin dia pikir mcm tu gak kot...
lagipun bagi aku, kontest ni mmg salah satu cara nak meningkatkan trafic ngan reader.tpi kalau cara x betul kena blame mcm ni la.
aku sendiri pun x setuju...

lantak la...boikot je mende2 gitu.haha...

assalamualaikum...enjoy my blog k..tinggalkan jejak korang :)senang aku buru korang balik..hehe